BKL Taaldag 2013

français | English | Deutsch

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de BKL (Belgische Kring voor Linguïstiek) in het voorjaar een taaldag. Dit jaar vindt deze taaldag op zaterdag 11 mei 2013 plaats. Locatie is de Faculteit Letteren van de KU Leuven.

Deelname


Deelname aan de taaldag is gratis voor iedereen, maar enkel leden van de BKL kunnen een voorstel indienen voor een lezing.  Lezingen mogen in één van de drie landstalen (Nederlands, Frans, Duits) of in het Engels zijn, en mogen over om het even welk taalkundig onderwerp gaan.

Meer informatie over lidmaatschap van de BKL en de voordelen die dat inhoudt is op de website van de BKL te vinden.  Het lidgeld voor de BKL bedraagt 40 euro per jaar inclusief de Belgian Journal of Linguistics, of 20 euro voor wie het tijdschrift niet wenst te ontvangen.

Wie zonder lezing aan de taaldag wenst deel te nemen maar toch graag een congresmap met abstractbundel, programma e.d. wil ontvangen, meldt zich bij voorkeur voor 1 mei aan via steven.schoonjans(at)arts.kuleuven.be (sprekers wier abstract is aangenomen, zijn automatisch geregistreerd en krijgen sowieso een congresmap).

Locatie

De Taaldag zal doorgaan aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven, en meerbepaald in gebouw MSI (Mgr. Sencie-Instituut), Erasmusplein 2, 3000 Leuven (zie plannetje hieronder).  De lokaalaanduidingen zijn in het programma terug te vinden.  Alle lokalen zijn voorzien van een beamer en luisprekers.  Sprekers kunnen voor hun lezing gebruik maken van de aanwezige computers of hun eigen laptop meebrengen (Mac-gebruikers moeten wel hun eigen adapter voor het aansluiten van de beamer meebrengen).  Op de aanwezige computers zullen recente versies van MS PowerPoint en Adobe Reader voorzien zijn (andere presentatiesoftware, zoals Prezy en Edraw MindMap, kunnen we helaas niet garanderen).  Sprekers die deze toestellen willen gebruiken, worden ook verzocht om indien mogelijk hun presentatie vooraf (bijvoorbeeld tijdens een koffiepauze of  's middags) te installeren.  Voor de geregistreerde deelnemers wordt ook Wifi-toegang voorzien.

 

Locatie van de Faculteit Letteren

Detailplan van de Faculteit

 

Leuven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft rechtstreekse bus- en treinverbindingen met de meeste andere grote steden in België evenals met de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport). Vanaf het station, waar zich ook het grootste busknooppunt van de stad bevindt, is de Faculteit Letteren te voet in 10 tot 15 minuten te bereiken.  Hou er wel rekening mee dat de Taaldag op een zaterdag doorgaat, wat betekent dat de weekenddienstregeling geldt en een aantal lijnen minder frequent bediend worden.

Ook met de wagen is Leuven vlot bereikbaar, gelegen vlak bij het knooppunt van de E40 (A3) met de E314 (A2).  Om praktische redenen kunnen wij helaas geen parkeermogelijkheid bieden op het terrein van de Faculteit.  Deelnemers kunnen wel gratis gebruik maken van de Parking Servotte, Parkstraat 39-53 te Leuven.  Een plannetje van de toegang tot de parking is hieronder de vinden, de weg naar de Faculteit Letteren (ongeveer 10-15 minuten te voet) staat hier getekend.  Opgelet: deze parking is enkel vrij toegankelijk op de dag zelf tussen 8u en 9u 's morgens (uitrijden is wel doorlopend mogelijk); wie daarbuiten aankomt, zal naar een andere parking moeten uitwijken.  In Leuven zijn er verschillende grote parkings.  De dichtstbijzijnde is de parkeergarage onder het Ladeuzeplein; van daaruit bereik je de Faculteit vlot te voet door de Arendstraat (links van de centrale universiteitsbibliotheek), die recht naar het Erasmusplein leidt.  Hou er wel rekening mee dat parkeren in de hele Leuvense binnenstad betalend is.  De dichtstbijzijnde gratis parkeergelegenheden bevinden zich aan de rand van het stadscentrum, op ongeveer 2 kilometer van de Faculteit (Parking Bodart langs de Tervuursevest en het Engels Plein nabij de Lüdenscheidsingel).

Toegang tot Parking Servotte

De inrit van Parking Servotte

Abstracts


Abstracts van ongeveer een halve A4-pagina voor lezingen (20’ + 10’ discussie) over om het even welk taalkundig thema kunnen tot 1 april 2013 naar Steven Schoonjans (steven.schoonjans(at)arts.kuleuven.be) gestuurd worden.  De abstracts zijn bij voorkeur in .doc, .docx of .pdf-formaat, en bevatten een beschrijving van het onderwerp, de data en de gebruikte methode.

Bevestiging van acceptatie gebeurt voor 27 april 2013.

 

Programma


Het programma van de Taaldag (stand 10 mei 2013) kan hier gedownload worden (pdf-bestand).

Publicatie


Een selectie van de lezingen zal online gepubliceerd worden op de BKL-website in de Studies van de Belgische Kring voor Linguïstiek.

Lunch

De lunch zal doorgaan in restaurant De Appel, Ravenstraat 15, schuin tegenover het congresgebouw (MSI).  Voor de prijs van €25,-- krijgt u een hoofdschotel, een dessert en drie dankjes (eventuele extra drank is ter plaatse bij te betalen).  De betaling gebeurt 's morgens bij de aanmelding.

Om een vlotte bediening te garanderen, zouden we alvast de keuze voor de hoofdschotel op voorhand willen doorgeven aan het restaurant (drank en dessert kunnen ter plaatse nog gekozen worden).  Daarom zouden wij willen vragen om – als u aan de gezamenlijke lunch wenst deel te nemen – ten laatste 's morgens bij de aanmelding en betaling, en bij voorkeur al op voorhand per e-mail, uw keuze voor de hoofdschotel aan ons te laten weten.  De Appel is bekend voor zijn aanbod aan pasta's en salades, en daaruit hebben wij een selectie gemaakt voor de hoofdschotels:

- vlees: Lintpasta Oriental (d.w.z. met curry en paprika)

- vis: Salade Niçoise (met tonijn, ansjovis, boontjes, paprika en olijven)

- vegetarisch: Canneloni (met ricotta en spinazie)

 

Foto's

Een selectie van foto's van de Taaldag is hier te vinden.

 

Belangrijke data


1 april 2013: deadline voor indienen abstracts
27 april 2013 (ten laatste): bevestiging van acceptatie abstracts
1 mei 2013: deadline voor aanmelding zonder lezing
11 mei 2013: taaldag

Lokale organisatie

Steven Schoonjans (voorzitter)
Dana Louagie
Bert Oben
Aurélie Welcomme
Thomas Wielfaert

http://binaryoptions2013.org make money with binary options